• Almkerk, prooi voor Eemdijk.

Almkerk – Eemdijk 1-2 (0-2)

1.  Jamal Lachkar 0-1, 18. Rutger Huijgen 0-2, 50. Jelle Stalenhoef (strafschop) 1-2

Scheidsrechter: Harry van Beek (Cothen)

Gele kaarten:  Kevin van den Heijkant (Almkerk), Jan Pieter Hartog (Eemdijk)

Opstelling Almerk:
    Corné Dekker, Jelle Strijtveen (81. Remon Hofstede), Derk Hakkers, Nigel Branderhorst, Remy Roodenburg (65. Hans Keller), Jeroen Schalken (46. Erwin Verbruggen), Thomas Blankers, Walter Pellekaan @, Niels Nieuwesteeg, Kevin van den Heijkant, Jelle Stalenhoef

Opstelling Eemdijk:
    Gerben Ruizendaal; Zeger Beukers (78. Frederik Korlaar), Wouter Bout, Jan Pieter Hartog @, Henri de Graaf; Rogier Gilkes, Jasper Bolland, Rutger Huijgen (62. Daniel den Haan); Quincy Allee, Jan de Graaf, Jamal Lachkar (80. Marvin Snijders)

Na de eerste overwinning van vorige week tegen De Meern heeft Eemdijk zaterdag ook direct de tweede overwinning weten te behalen. In Almerk tegen de plaatselijke VV Almkerk werd met 1-2 gewonnen. De doelpunten voor Eemdijk kwamen op naam van Jamal Lachkar en Rutger Huijgen.

Voorafgaande aan de wedstrijd tegen koploper Almkerk waren er twijfels over de inzetbaarheid van enkele spelers (griepverschijnselen, lichte blessures), maar uiteindelijk kon trainer Ulrich Landvreugd dezelfde elf spelers opstellen als in de wedstrijd tegen De Meern.

Droomstart
    Van een droomstart mag je spreken op het moment dat je binnen de minuut al op voorsprong komt. Dit was exact wat Eemdijk voor elkaar wist te krijgen. Na exact 57 seconden kwamen de Diekers op 0-1. Aan de rechterkant van het veld was er een pass van Quincy Allee op Rutger Huijgen. Huijgen gaf de bal laag voor richting Jasper Bolland, die de bal slim liet lopen. Daardoor kwam de bal voor de voeten van Jamal Lachkar, die zich niet bedacht en de bal achter keeper Corné Dekker wist te plaatsen.

Almkerk was duidelijk even van slag na deze snelle tegentreffer en zag Eemdijk binnen vijf minuten al bijna op 0-2 komen. Een voorzet van Henri de Graaf werd door Rutger Huijgen in vrije positie naast gekopt.

Aan de andere kant van het veld was het een paar minuten later Almkerk wat mocht aanleggen voor een vrije trap. Kevin van den Heijkant plaatste de bal richting kruising, maar Gerben Ruizendaal wist de inzet, op het oog, eenvoudig te verwerken.

Tweede tikkie
    Na de snelle openingsgoal leek het spel van beide kanten rommelig. De inzet en wilskracht van beide kanten zal hier ongetwijfeld debet aan zijn geweest.

Eemdijk wist echter in de 18e minuut wederom een gaatje in de Almkerker verdediging te vinden. Een lange bal werd door de sterke Jan de Graaf richting Jasper Bolland gekopt. Bolland stuurde daarop Rutger Huijgen weg in de diepte. Alleen voor doelman Dekker bleef Huijgen ijzig kalm en hij schoof de bal in het doel, 0-2.

De 0-2 was voor Almkerk een goede reden om nog wat meer naar voren te gaan voetballen, maar de verdediging van Eemdijk gaf geen krimp. De gastheren claimden in de eerste helft nog wel een strafschop, maar de goed leidende scheidsrechter Van Beek zag goed dat de bal gespeeld werd door Rogier Gilkes.

Met een comfortabele 0-2 voorsprong kon Eemdijk aan de thee.

Strafschop
    Het credo voor de tweede helft aan de zijde van Eemdijk was eenvoudig. De voorsprong in ieder geval consolideren en waar mogelijk verder uitbreiden.

Daar kwam het alleen niet van toen aanvoerder Jan Pieter Hartog in de 50e minuut een overtreding beging in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Beek wees naar de stip en Jelle Stalenhoef wist het buitenkansje vervolgens te verzilveren, 1-2

De aansluitingstreffer was voor Almkerk natuurlijk het sein om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Eemdijk moest nu op de hoede zijn en had het aan keeper Gerben Ruizendaal te danken dat het in de 54e minuut geen 2-2 werd.

De keeper van Eemdijk wist in die minuut een vrije trap op werkelijk fabuleuze wijze uit de kruising te ranselen.

Vakkundig uitspelen
    In de rest van de wedstrijd bleef Almkerk wel zoeken naar de gelijkmaker, maar bleef de Dieker-defensie eenvoudig overeind. Kansen voor de Almkerkers vielen er niet meer te noteren en met een beetje meer slimheid had Eemdijk, vooral in de slotfase, uit kunnen lopen naar een hogere score. Al gebied de eerlijkheid te zeggen dat ook grote kansen voor Eemdijk uitbleven.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Beek konden de handen bij spelers en staf van Eemdijk de lucht in en werden er drie verdiende punten bijgeschreven.

Volgende week (zaterdag 27 september) speelt Eemdijk een thuiswedstrijd tegen VVZ’49 uit Soest. Traditioneel belooft dat een zeer interessante wedstrijd te worden. De gasten wonnen hun eerste wedstrijd met 4-0 tegen LRC, maar dolven daarna twee keer het onderspit (6-2 tegen Roda Boys en 3-0 tegen WNC)

De wedstrijd, die onder leiding zal staan van scheidsrechter Preston Henshuijs uit Amsterdam, begint om 14.30 uur op Sportpark “de Vinken”.

Tekst: Teo van de Mheen