• Afgetekende zege op SDVB, Eemdijk is nu koploper

  30 okt 2022 PeterPieuw
 • Eemdijk heeft de uitwedstrijd tegen SDV Barneveld eenvoudig gewonnen. Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 0-5. Door de nederlaag van Swift bij HZVV (3-2, red.) is Eemdijk nu de trotse koploper van de 4e Divisie B.

 • Eemdijk startte matig aan de wedstrijd. SDVB kwam er een aantal keer gemakkelijk doorheen en kreeg ook wel wat kansen en mogelijkheden. Na een paar omzettingen lukte het Eemdijk om meer grip op de opbouw van SDVB te krijgen en ging het zelf ook makkelijker voetballen. Dat resulteerde na 20 minuten in een kans voor Franslyn Nsingi. Zijn schot vanuit een moeilijke hoek werd met de nodige moeite gekeerd door doelman Van der Streek.

  Ruim vijf minuten later was het wel raak voor het bezoekende Eemdijk. Sjohn van Gulik gaf de bal voor en Franslyn Nsingi torende hoog boven iedereen uit en knikte de bal in het doel (0-1). Dat was op dat moment wel wat tegen de verhouding in. Maar vanaf nu was Eemdijk duidelijk de betere ploeg. Zeven minuten na de openingstreffer besliste Jesper van Dalen eigenlijk al de wedstrijd. Vogelvrij kon hij, na een lage voorzet van Zeger Beukers na een geweldige crossbal van Jordie Huijgen, op de rand van de zestien een hoek uitkiezen (0-2).

 • Freewheelend naar het einde

  In de tweede helft kwam Eemdijk niet meer in de problemen en gestaag werd de voorsprong uitgebouwd. Een voorzet van Sjohn van Gulik werd door Dennis Hollart zeer bekeken voor het doel gekopt waarna Jasper Beekhuis zijn eerste competitietreffer voor Eemdijk kon aantekenen (0-3). Halverwege de tweede helft had Dennis Hollart weer een hoofdrol bij een Diekse treffer. Zijn afgemeten voorzet met links kwam perfect op het hoofd van Yannick Bouw terecht: 0-4. Tien minuten voor tijd maakte Yannick ook nog zijn tweede doelpunt van de middag toen hij vanaf het middenveld alleen op de keeper van SDVB afging na een bekeken steekbal van Khalid Kada. Doelman Van de Streek was ver zijn doel uitgekomen en werd door de spits op het verkeerde been gezet waardoor Yannick de bal simpel in het lege doel kon schuiven (0-5).

 • Zo behaalde Eemdijk, na een moeizaam begin, een ruime zege. Die kreeg na afloop nog meer waarde toen bleek dat koploper Swift had verloren. Daardoor is Eemdijk nu koploper. Zaterdag is de laatste wedstrijd van de 1e periode. Eemdijk heeft het zelf in de hand om die 1e periode te winnen.

 • Na afloop kwam het bericht uit Hoogeveen dat AVV Swift met 3-2 had verloren van HZVV, waardoor Eemdijk de koppositie over had genomen in de vierde divisie B. Volgende week komt het Amsterdamse WV-HEDW naar sportpark De Vinken. Bij een overwinning pakt Eemdijk de eerste periodetitel en is de eerste doelstelling van dit seizoen behaald. Steun de mannen van trainer Willem Romp in hun jacht op de periodetitel. We zien elkaar zaterdag!

 • Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Zeger Beukers (78. Rick Blokhuis), Jan Pieter Hartog (68. Justin Ruizendaal), Jordie Huijgen, Dennis Hollart, Jeffrey van de Dikkenberg, Sjohn van Gulik, (78. Mark de Graaf) Jasper Beekhuis (61. Yannick Bouw), Jesper van Dalen, Argjend Selimi, Franslyn Nsingi (61. Khalid Kada)

 • Scoreverloop:
  26. 0-1 Franslyn Nsingi
  33. 0-2 Jesper van Dalen
  58. 0-3 Jasper Beekhuis
  73. 0-4 Yannick Bouw
  78. 0-5 Yannick Bouw