• Abderrahim Loukili maakt selectie Eemdijk compleet

  2 jun 2021 Redactie
 • Eemdijk heeft de selectie voor volgend seizoen versterkt met Abderrahim Loukili. De 29-jarige Houtenaar heeft een contract voor één jaar getekend op sportpark De Vinken. Daarmee is de selectie van Eemdijk voor het seizoen 2021-2022 in principe compleet.

 • Voor amateurvoetbalminnend Nederland is Loukili geen onbekende naam. Met een behoorlijke staat van dienst, die hem langs clubs als Hercules, FC Lienden, IJsselmeervogels, DOVO, ASWH en DVS’33 leidde, neemt de buitenspeler een zak aan bagage mee naar onze club. Trainer Willem Romp en Abderrahim kennen elkaar uit hun gezamenlijke verleden bij Hercules. Zodoende kwam Loukili, die in Marokko nog samenspeelde met voormalig Eemdijk-middenvelder Rafik El Hamdi, in beeld om de selectie te versterken.

  Volgens manager technische zaken Jan van Twillert kwam het contact op het juiste moment. ,,Ik heb twee seizoenen geleden ook geen enkele keer het idee gehad dat Abderrahim op De Vinken actief zou zijn in de nabije toekomst, maar alles bij elkaar past dit perfect. Hij wil niet te ver reizen, hij heeft een leuke, drukke baan en een gezin met twee dochters. Daarbij wil hij vooral weer plezier in het voetbal hebben en in een team spelen dat speelt om de prijzen”, somt het hoofd van de TC op. 

  Eemdijk wil Abderrahim de fijne plek bieden waar hij zijn kunsten weer kan vertonen. ,,Abderrahim is een speler die op meerdere posities uit de voeten kan en die zijn sporen op divisieniveau verdiend heeft. Het is een frivole speler waarvoor je graag naar een sportpark komt. Voor ons kan hij zeker op hoofdklasseniveau het verschil maken. Een klasbak pur sang die op zoek is naar een plek waar die weer kan doen wat hij zich het meest senang bij voelt en dat is gewoon lekker voetballen.”

  (Foto's: Ruud Voest & IJsselmeervogels Media)

 • Trainer Willem Romp stelde aan de technische commissie voor om het gesprek met Loukili aan te gaan, waarna een akkoord volgde. ,,Willem is ook een wezenlijk onderdeel van de keuze van Abderrahim om bij ons te komen voetballen. Ze kennen elkaar uit de Hercules-tijd, ze hebben een goede klik en willen beiden verzorgd en dwingend voetbal spelen in een team dat er alles aan doet om te winnen. Ik heb hem in de gesprekken leren kennen als een onwijs vriendelijke jongen, die het leuk vindt om weer in het dorp te spelen met een aantal bekenden zoals Dennis Hollart en Jeffrey van den Dikkenberg”, geeft Van Twillert aan. ,,Ik kijk ernaar uit om hem, samen met al zijn teamgenoten, weer eens te zien shinen in een wedstrijd waar het er om gaat.” 

  Abderrahim Loukili is naast Frank Heus, Niels de Jong, Tim Koelewijn en Mark de Graaf de vijfde versterking van Eemdijk voor volgend seizoen. Daarmee is de selectie van Eemdijk voor het seizoen 2021-2022 in de hoofdklasse B in principe compleet. 

  Welkom bij Eemdijk, Abderrahim, en veel succes en bovenal plezier gewenst in ons mooie groene shirt.