• Nigel van Zelst maakt overstap naar Eemdijk

  26 nov 2019 Redactie
 • Nigel van Zelst maakt komende zomer de overstap naar Eemdijk. De aanvaller komt over van Roda ’46, waar hij aan zijn tweede seizoen bezig is. Van Zelst is met Eemdijk een contract tot de zomer van 2021 overeengekomen.

 • De 22-jarige Van Zelst begon met voetballen bij Saestum in zijn woonplaats Zeist. Daar baarde hij voor zijn overstap naar Leusden al eens opzien door 39 keer te scoren in de derde klasse. Ook vorig seizoen bij Roda ’46 ging het voortvarend met de spits met 23 goals in de eerste klasse. Ook dit seizoen trekt de aanvaller die lijn moeiteloos door met zeven treffers in de eerste negen competitiewedstrijden. Daarnaast wist hij in de beker nog eens vijf keer het net van de tegenstander te vinden.

  'Ik zie uit naar de hereniging met Jesper, Freek en Willem'

  Van Zelst: ,,Ik ben blij met de kans die Eemdijk mij geeft. Voor mezelf wil ik er alles uithalen wat erin zit en dat gaat dan stap voor stap. Eemdijk is een mooie vervolgstap op Roda '46, waar ik het uitstekend naar mijn zin heb. Ik verheug mij daarnaast op de hereniging met Jesper, Freek en Willem en heb zin om aan de slag te gaan bij Eemdijk."

  Manager technische zaken Jan van Twillert is blij met het vastleggen van de goalgetter. ,,We hadden hierin een kleine voorsprong opgebouwd, want we hebben Nigel vorig seizoen al regelmatig aan het werk gezien toen we bij Roda ’46 gingen kijken voor Jesper en Freek”, geeft Van Twillert toe. ,,Ook hebben we met Willem Romp een trainer die Nigel kent en die een  positieve referentie kon overleggen. Daarbij is het prettig dat Nigel de werkwijze van Willem kent, waardoor de aanpassing vermoedelijk soepel zou verlopen.”

  Complementair

  Eemdijk is Van Zelst zodoende blijven volgen, vertelt het hoofd van de technische commissie. ,,Er was vanuit ons geen enkele twijfel hem te benaderen nadat we hem dit seizoen weer een aantal keer aan het werk hebben gezien. Het binnenhalen van Nigel is een garantie voor extra doelpunten. Met Bas Buimer hebben wij al een fantastische spits in huis, maar we merken dat we naast hem een speler nodig hebben die complementair aan hem is en die ook doelpunten kan maken. Met Nigel hebben we dat type in huis gehaald.”

  Over de eigenschappen en kwaliteiten van de in Zeist woonachtige Van Zelst is Van Twillert helder. ,,Nigel doet veel op zijn intuïtie, heeft gevoel voor de ruimte en staat vrijwel altijd op de goede plek voor de goal. Ook buiten de zestien kan hij soms verrassend zijn, getuige zijn goal van afgelopen zaterdag bij Roda ’46 – Zwaluwen ’30 waarbij hij in een split second besloot de bal over de iets voor zijn doel staande doelman van de bezoekers te lobben.”

  Plafond

  Volgens Van Twillert verliepen de gesprekken met Van Zelst zeer voorspoedig. ,,We zagen in Nigel een bescheiden, ambitieuze jongen. Hij weet dat hij voetballend nog wat stappen moet zetten, maar zijn ‘torinstinct’ is van buitengewone kwaliteit. Daarnaast past Nigel perfect bij ons beleid om talentvolle spelers uit de regio een kans te bieden om een prachtig niveau en samen met hen te ontdekken waar hun plafond ligt.”

 • We feliciteren Nigel van Zelst met zijn overstap naar De Vinken, wensen hem voor dit seizoen nog veel sportief succes toe bij Roda ‘46 en we zien uit naar de toekomstige samenwerking!