• Eemdijk heeft de wedstrijd tegen Buitenpost met maar liefst 6-0 gewonnen. Met de rust was het al 4-0. In de 2e helft deed Eemdijk het wat rustiger aan en maakte met nog twee doelpunten het halve dozijn vol.

  Eemdijk startte met Rick Blokhuis in de basis. Hij verving Zeger Beukers die de afgelopen week op vakantie was geweest. Na een wat aftastend begin, waarin een te zachte terugspeelbal nog net werd gered door keeper Jauke Beekhuis, nam Eemdijk het heft in handen. Dat resulteerde in een glaszuivere hattrick van Yannick Bouw. In elf minuten tijd liet hij het net drie keer bollen. Vanzelfsprekend was Yannick daarmee al de Man of the Match. Nog voor de rust viel de beslissing. Eerst was er een geweldige redding van keeper Kevin van de Meulen op een inzet van Jeffrey van den Dikkenberg. Uit de daaropvolgende corner schoot Jesper van Dalen de bal op de paal, de rebound werd door Rick Blokhuis, die een puike wedstrijd speelde, in de verre hoek geschoten (4-0).

  In de 2e helft schakelde Eemdijk een tandje terug. Het hoefde niet zo nodig meer en Buitenpost was niet bij machte om het Eemdijk lastig te maken. Argjend Selimi, de man van de assist, maakte nu zelf een fraai doelpunt. Hij dribbelde naar binnen en schoot de bal vanaf een meter of 16 in de bovenhoek. Het slotakkoord was voor Franslyn Nsingi. Zijn kopbal werd in eerste instantie nog gered door de keeper van Buitenpost, maar in de rebound scoorde Franslyn alsnog (6-0). Ook nu kon Willem Romp een aantal wisselspelers wat speeltijd geven. Zo maakte Jasper Beekhuis zijn rentree na maandenlang blessureleed.

  Eemdijk nam zo revanche voor de nederlaag die het uit bij Buitenpost leed. En toen ook nog bleek dat Genemuiden en DHSC beide hadden gelijkgespeeld was het helemaal een goed weekend voor Eemdijk. Met 10 punten voorsprong gaat het volgende week de strijd aan met Genemuiden. Als de Diekers daar een goed resultaat halen dan komt het grote doel steeds dichterbij!

  Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Rick Blokhuis, Jan Pieter Hartog (62. Jasper Beekhuis), Jordie Huijgen, Dennis Hollart, Sjohn van Gulik, Jeffrey van den Dikkenberg (77. Michel Goossensen), Jesper van Dalen (66. Tim Koelewijn), Argjend Selimi (62. Khalid Kada), Yannick Bouw (77. Thomas Koelewijn), Franslyn Nsingi.

  Scoreverloop:
  24. 1-0 Yannick Bouw
  27. 2-0 Yannick Bouw
  35. 3-0 Yannick Bouw
  38. 4-0 Rick Blokhuis
  54. 5-0 Argjend Selimi
  80. 6-0 Franslyn Nsingi