Onnodige nederlaag voor Eemdijk

Excelsior'31 - Eemdijk 1-0 (0-0)

78. Niek Davina 1-0

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis (Hellendoorn)

Gele kaarten: Niek Averesch, Amanuel Isa (Excelsior'31)

Opstelling Excelsior'31:
Melvin Koetsier, Stijn Beverdam (66. Oghuzan Sahin), Melvin Velthuis, Niek Averesch (80. Tom Brummelhuis), Simon Baysoy, Mirko Swiers, Niek Davina, Amanuel Isa @, Cem Köse, Hakim Ezafzafi, Hielke Penterman

Opstelling Eemdijk:
Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers @, Wouter Bout, Klaas de Graaf, Floris Mulder, Sjohn van Gulik (78. Jasper Bolland), David van de Groep (70. Jorni Camps), Maikel de Harder, Deen van Embricqs (31. Evert Brouwers), Jan de Graaf, Argjend Selimi

Na twee overwinning liep Eemdijk in Rijssen tegen een nederlaag aan. Een onnodige nederlaag, dat wel. Eemdijk kreeg over de gehele wedstrijd genomen de meeste kansen, maar zag Exelsior'31 in het laatste deel van de wedstrijd scoren. Daarna kreeg Eemdijk nog wel wat kansjes, maar een doelpunt wist Eemdijk niet te scoren.

Trainer Patrick Loenen koos voor deze wedstrijd dezelfde elf basisspelers als in de gewonnen wedstrijd tegen SDC Putten.

Het eerste kansje van de wedstrijd was voor Eemdijk. David van de Groep probeerde Melvin Koetsier van ver te verschalken, maar de bal zeilde net over het doel.

Daarna speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af. Eemdijk stond goed in de organisatie, zodat Excelsior'31 absoluut niet gevaarlijk wist te worden. Aan de andere kant had Excelsior'31 de zaakjes achterin ook in orde, zodat de kansen schaars waren.

Op het half uur was er een tegenvaller voor Eemdijk. Aan de zijlijn raakte Deen van Embricqs dermate geblesseerd aan zijn knie dat hij het veld noodgedwongen moest verlaten. Evert Brouwers nam de plaats van de onfortuinlijke Van Embricqs in.

Een paar minuten na de wissel was er een mooie mogelijkheid voor Eemdijk. Argjend Selimi opende de bal richting Maikel de Harder. De Harder legde de bal vervolgens terug op Selimi, die zijn schot over het doel van Melvin Koetsier zag gaan.

In de 40e minuut was er nog een kans voor Eemdijk. Evert Brouwers controleerde een diepe bal, kapte en draaide langs zijn tegenstander, maar ook zijn inzet ging over het doel van Melvin Koetsier.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien als de eerste helft. Veel strijd op het middenveld, maar ook veel balverlies aan beide kanten. Bij Eemdijk was het verder typerend dat men keer op keer buitenspel stond als er een mogelijkheid was op een veelbelovende aanval.

Excelsior'31 kreeg de eerste kans in de tweede helft. Na een vrije trap kopte Amanuel Isa een bal in vrijstaande positie voorlangs. In de 78e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Na balverlies op het middenveld van Eemdijk werd de bal geopend richting de rechterkant van het veld. Daar stond Niek Davina helemaal vrij en voor hem was het een koud kunstje om de 1-0 binnen te schuiven.

Direct na het doelpunt kreeg Eemdijk de mogelijkheid op de gelijkmaker. Invaller Jasper Bolland, nog geen halve minuut in het veld, kon alleen op keeper Melvin Koetsier gaan. Het schot van Bolland ging helaas net voorlangs het doel van Excelsior'31. De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was van I

In de wetenschap dat de nederlaag totaal onnodig was verliet Eemdijk na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Paarhuis Eemdijk teleurgesteld het kunstgras van Excelsior'31.

Aanstaande dinsdag speelt Eemdijk een oefenwedstrijd tegen het Nederlands Politie Elftal. De wedstrijd op sportpark De Vinken begint om 20.00 uur. Zaterdag staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Om 14.30 uur speelt Eemdijk een thuiswedstrijd tegen DFS uit Opheusden.

Voor meer foto's klik hier

Volgende competitiewedstrijd
Sparta Nijkerk 1