Nipte nederlaag voor Eemdijk tegen Spakenburg

Spakenburg - Eemdijk  1-0 (1-0)

38. Kees Tol 1-0

Gele kaart Eemdijk: Sjohn van Gulik

Opstelling Spakenburg:
Daan Huiskamp (46. Leon ter Wielen), Sten Vreekamp (46. Ralph Dua), Barry Beijer @, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Christian Supusepa (46. Olivier Pilon), Youri Koelewijn (72. Michel Goossensen), Philip Ties, Jasper Waalkens (84. Tim van Halteren), Kees Tol, Bert Steltenpool (46. Richard van Schooten)

Opstelling Eemdijk:
Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers (60. Wouter Bout), Jan Pieter Hartog @ (60. Jordie Huygen), Wouter Bout (46. Thim de Graaf), Floris Mulder, Jorni Camps (46. Sjohn van Gulik), Mauro Franken (60. Jorni Camps), Maikel de Harder (60. Angelo Duijst), Jasper Bolland (60. Jan de Graaf), Deen van Embricqs (74. Argjend Selimi), Evert Brouwers (60. Adriaan Stoffers)

Na twee weken trainen speelde Eemdijk zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2017/2018. Met tegenstander en plaatsgenoot Spakenburg stond er direct een prachtige tegenstander op het programma. In een wedstrijd waarbij Eemdijk het grotendeels prima kon bijbenen zorgde een doelpunt van Kees Tol voor de 1-0 overwinning van Spakenburg

Onder leiding van de nieuwe trainer Patrick Loenen begon Eemdijk met zes nieuwe spelers aan de wedstrijd. Floris Mulder (Argon), Jorni Camps (Jong Almere City), Mauro Franken (Ajax Amateurs), Deen van Embricqs (Breukelen), Evert Brouwers (Zeist) en Maikel de Harder (IJsselmeervogels) maakten hun officieuze debuut voor de Diekers.

In het begin van de wedstrijd was het logischerwijs Spakenburg dat veelvuldig in balbezit was. Eemdijk speelde compact en hield de linies goed op elkaar aangesloten. Dat zorgde er voor dat Spakenburg geen kansen wist te creëren. De eerste kans van de wedstrijd was voor Eemdijk. Een goede voorzet van Evert Brouwers werd van dichtbij overgeschoten door Deen van Embricqs. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat dit voor Eemdijk ook nagenoeg de enige kans van de wedstrijd was.

Het openingsdoelpunt leek in de 30e minuut te vallen, maar Christian Supusepa stond in buitenspelpositie toen hij een doorgeschoten bal wist te verlengen achter Gerben Ruizendaal. Een aantal minuten laten was er wel een geldige treffer voor Spakenburg. Balverlies van Eemdijk in de opbouw zorgde voor een snelle omschakeling bij de Blauwen. Kees Tol werd weggestuurd en de spits van Spakenburg schoot de bal achter Gerben Ruizendaal, 1-0.

Enkele minuten later was Tol dichtbij zijn tweede doelpunt, maar zijn listige boogbal kon door Gerben Ruizendaal met zijn vingertoppen nog tot corner verwerkt worden.

De tweede helft was het spelbeeld eigenlijk identiek aan de eerste helft. Spakenburg veelvuldig in balbezit, maar niet echt in staat om Eemdijk uit elkaar te spelen.

Na een uur sloeg Patrick Loenen veelvuldig aan het wisselen en stonden er 8 andere spelers in het veld namens Eemdijk.

Een doelpunt van Spakenburg (Olivier Pilon) werd in de 77e minuut nog afgekeurd en in de slotfase hielpen Michel Goossensen en Kees Tol nog een megakans om zeep voor Spakenburg.

Zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor Spakenburg en was het voor Eemdijk een zeer nuttige oefenwedstrijd, tegen een sterkere tegenstander.

Zaterdag 12 augustus speelt Eemdijk de volgende oefenwedstrijd. Op Sportpark de Vinken speelt men dan om 14.30 uur tegen Nootdorp, dat uitkomt in de hoofdklasse A.

Volgende competitiewedstrijd
Eemdijk 1