Eemdijk haalt Houdini-act uit tegen Huizen

Eemdijk – Huizen 3-2 (0-1)

38. Quincy van Waveren 0-1, 57. Lucas Pelgrom 0-2, 66. Argjend Selimi 1-2, 80. Zeger Beukers (strafschop) 2-2, 90+2 Maikel de Harder 3-2

Scheidsrechter: Marco Oosting (Niekerk)

Gele kaarten: Sjohn van Gulik (Eemdijk), Desmond Mensen, Lucas van Esterik, Danny Benning (Huizen)

Rode kaarten: Jan Pieter Hartog (2x geel), Jordey Buitenhuis (Huizen)

Opstelling Eemdijk:
Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog @, Wouter Bout, Floris Mulder, David van de Groep (66. Sjohn van Gulik), Mauro Franken (71. Jasper Bolland), Maikel de Harder, Deen van Embricqs (80. Evert Brouwers), Jan de Graaf, Argjend Selimi

DSCN7826.JPG

Opstelling Huizen:
Kevin Rijnvis, Danny Benning, Joey Papamelodias @, Nino van Jaarsveld, Lucas Pelgrom (75. Lucas van Esterik), Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen, Desmond Mensen, Quincy van Waveren, Murat Onal, Thomas Malolepszy

Op Sportpark De Vinken zullen er na de 64e minuut weinig mensen zijn geweest die Eemdijk nog kans gaven op een overwinning tegen Huizen. Jan Pieter Hartog was net met een rode kaart van het veld gegaan en de gasten stonden met 0-2 voor. Eemdijk wist echter op karakteristieke wijze de rug te rechtten en door doelpunten van Argjend Selimi en Zeger Beukers was de stand na 80 minuten weer gelijk. In blessuretijd voltooide Maikel de Harder de Houdini-act van Eemdijk door de winnende goal te maken.

Ten opzichte van de verloren openingswedstrijd tegen HZVV had trainer Patrick Loenen zijn elftal op één positie gewijzigd. Argjend Selimi stond in de basis en Evert Brouwers nam plaats op de bank.

De wedstrijd kende een gelijk opgaande openingsfase, waarbij Huizen in de 10e minuut de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Gerben Ruizendaal wist een schot van Lucas Pelgrom te pareren, maar daarna ontstond er een beste scrimmage voor het doel van Eemdijk. Uiteindelijk kwam de bal weer voor de voeten van Pelgrom, maar die schoot gelukkig van dichtbij over.

Beide ploegen hielden elkaar daarna voetballend behoorlijk in balans. Echte kansen vielen er niet te noteren. Argjend Selimi probeerde het drie keer, maar de schoten waren een eenvoudige prooi voor Kevin Rijnvis.

Tien minuten voor rust werd de wedstrijd vanwege onweer tijdelijk gestaakt door scheidsrechter Oosting. Na een kwartiertje kon er weer verder gespeeld worden en snel na de hervatting kwam Eemdijk op achterstand. Quincy van Waveren “zwabberde” een vrije trap hard richting doel. De merkwaardige curve van de bal zorgde ervoor dat deze als een granaat in de kruising terecht kwam, 0-1.

Een paar minuten later kreeg Eemdijk een uitgelezen mogelijkheid om snel de gelijkmaker aan te tekenen. Mauro Franken gaf een mooie pass op Argjend Selimi, die alleen richting doel van Huizen kon gaan. Selimi liet zich iets te veel naar de zijkant drijven, maar legde de bal goed terug op Maikel de Harder. De Harder zag zijn inzet echter via het hoofd van Desmond Mensen over het doel gaan.

Vlak na rust kreeg Eemdijk weer een prima kans op de gelijkmaker. Na een voorzet van Deen van Embricqs en een goede actie van Jan de Graaf was het weer Maikel de Harder die de bal van dichtbij niet in, maar over het doel schoot. Weer even later kon keeper Kevin Rijnvis met de voeten redding brengen op een schot van Mauro Franken. Eemdijk kwam dus goed uit de kleedkamer.

In de 57e minuut kreeg de thuisploeg een domper te verwerken. Een corner werd laag naar de rand van het strafschopgebied gespeeld, waar Lucas Pelgrom de bal met de binnenkant van zijn voet naar de verre hoek wist te sturen. De bal verdween door een woud van benen in de verre hoek, 0-2.

Na de 0-2 probeerde Eemdijk wat meer energie in de wedstrijd te stoppen, maar zag aanvoerder Jan Pieter Hartog al snel met zijn tweede gele kaart van het veld verdwijnen. Het leek nu wel zo’n beetje voorbij voor de Diekers. Gelukkig dacht Argjend Selimi daar anders over. Vlak na de rode kaart wist de vleugelspits van Eemdijk keeper Rijnvis in de korte hoek te verschalken, 1-2.

De aansluitingstreffer gaf Eemdijk nog meer energie en aan niets was te zien dat de thuisploeg met een mannetje minder op het veld stond. Huizen kwam er niet meer aan te pas en met invallers Jasper Bolland en Sjohn van Gulik ging men op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk viel deze ook. Argjend Selimi dacht in de 78e minuut voor de tweede keer doel te treffen, maar zijn schot belandde op de paal. Daarna kwam de bal voor de voeten van Jasper Bolland, die hard inschoot. Op de lijn werd de bal met de handen gekeerd door Jordey Buitenhuis. Scheidsrechter Oosting gaf Eemdijk de strafschop en stuurde Buitenhuis met de rode kaart van het veld. Zeger Beukers wist wel raad met het buitenkansje en schoot de strafschop onberispelijk binnen, 2-2.

Gesterkt door de gelijkmaker en in de wetenschap dat beide ploegen ook weer evenveel spelers in het veld hadden, ging Eemdijk in de slotfase vol voor de winst. Maikel de Harder zag een vrije trap net over het doel gaan en in de 90e minuut leek Argjend Selimi Eemdijk naar de winst te schieten. Na een mooie aanval van Eemdijk schoot hij de bal in kansrijke positie echter over het doel.

In de absolute slotfase ontplofte De Vinken echter alsnog van vreugde. In het strafschopgebied wist Jan de Graaf de bal terug te leggen op de instormende Maikel de Harder. De aanvallende middenvelder schoot de bal vervolgens vanaf een meter of achttien hard en laag achter keeper Rijnvis, 3-2.

Kort daarna vond scheidsrechter Oosting het welletjes en floot hij voor het eindsignaal. Het hoeft verder geen betoog dat de vreugde na afloop groot was bij de Diekers!

Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Eemdijk ontvangt dan SDC Putten. Zoals gebruikelijk wordt er op Sportpark de Vinken om 14.30 uur afgetrapt.

Voor meer foto's klik hier

Volgende competitiewedstrijd
Sparta Nijkerk 1