Eemdijk en DFS in evenwicht

Eemdijk - DFS 2-2 (1-1)

12. Luciën Dors 0-1, 23. Maikel de Harder 1-1, 62. Evert Brouwers 2-1, Rick van Walsem 2-2

Scheidsrechter: Carim Mesbah (Groningen)

Gele kaart: Noë Bokila (DFS)

Opstelling Eemdijk:
Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers @, Klaas de Graaf, Wouter Bout, Floris Mulder, Jorni Camps, Mauro Franken, Maikel de Harder, Argjend Selimi (78. Jan Pieter Hartog), Jan de Graaf (78. Jan Pieter Hartog), Evert Brouwers

Opstelling DFS:
Peter Veeneman, Corne Davelaar, Rick van Walsem @, Jim van Alst, Luciën Dorst, Arjan Goorman, Noë Bokila, Melvin van Osenbruggen, Qendrim Beqirai (72. Alex Scheffer), Thijs Hendriks, Nick Romein

Het is Eemdijk niet gelukt de wedstrijd tegen DFS te winnen. Na een achterstand kwam Eemdijk door Maikel de Harder en Evert Brouwers op voorsprong, maar men wist die voorsprong niet over de streep te trekken, waardoor de wedstrijd in 2-2 eindigde.

Ten opzicht van de wedstrijd tegen Excelsior'31 waren er basisplaatsen voor Jorni Camps, Mauro Franken en Evert Brouwers, dit ten koste van de niet fitte David van de Groep en Sjohn van Gulik en de geblesseerde Deen van Embricqs.

Eemdijk begon niet al te overtuigend aan de wedstrijd en had moeite met de fel spelende gasten uit Opheusden. In de de 12e minuut viel een lange bal via de schouder van Wouter Bout plots voor de voeten van Luciën Dors. De speler van DFS wist raad met het buitenkansje en schoot de bal achter Gerben Ruizendaal, 0-1.

Na een minuut of twintig kwam Eemdijk beter in de wedstrijd en de eerste echte kans resulteerde ook direct in de gelijkmaker. Maikel de Harder opende richting Argjend Selimi. Selimi ontdeed zich uiterst handig van zijn directe tegenstander en gaf de bal keurig voor op Maikel de Harder. De aanvallende middenvelder van Eemdijk schoof de bal vervolgens vakkundig in de verre hoek, 1-1.

De gelijkmaker gaf Eemdijk meer vertrouwen en de Diekers begonnen elkaar wat makkelijker te vinden. In de 34e minuut was er een schot van Argjend Selimi wat gepareerd werd door Peter Veeneman. De rebound kon door Wouter Bout net niet gescoord worden. Uit de opvolgende corner kon de keeper van DFS nog net een handje achter de kopbal van Klaas de Graaf krijgen.

Ook DFS kreeg in de eerste helft nog een mogelijkheid. Een schot van Thijs Hendriks verdween via een Dieks been maar nipt over het doel van Gerben Ruizendaal.

Het begin van de tweede helft was behoorlijk in evenwicht. Doelrijpe kansen vielen er niet te noteren. Voor Eemdijk was de eerste de beste mogelijkheid direct raak. Op rand strafschopgebied kreeg Eemdijk een vrije trap na een overtreding op Jan de Graaf. Evert Brouwers zette zich achter de bal en schoot deze fantastisch in de verre hoek, 2-1.

Direct na het doelpunt was er een fantastische solo van Argjend Selimi. De buitenspeler van Eemdijk snelde langs drie tegenstanders, maar zag zijn actie niet bekroond met een doelpunt.

Eemdijk had nu de taak om de voorsprong over de streep te trekken, maar zag dat in de 79e minuut mislukken. Een corner van DFS werd door aanvoerder Rick van Walsem hard binnengekopt, 2-2.

In de slotfase waren er nog twee gigantische mogelijkheden voor Eemdijk, maar het lukte Evert Brouwers twee keer niet om een bal in vrijstaande positie bij een medespelers te krijgen.

De wedstrijd eindigde dus in 2-2 en daar was Eemdijk waarschijnlijk het meest teleurgesteld over.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Om 14.30 uur speelt Eemdijk op Sportpark Noorderslag tegen Staphorst.

Volgende competitiewedstrijd
Sparta Nijkerk 1