Diekers denderen over SDC Putten

Eemdijk - SDC Putten 4-0 (1-0)

2. Deen van Embricqs 1-0, 58. Deen van Embricqs 2-0, 67. Deen van Embricqs 3-0, 82. Evert Brouwers 4-0

Scheidsrechter: Luuk Timmer (Apeldoorn)

Gele kaart: Floris Mulder (Eemdijk)

Rode kaart (2x geel): Jurian van den Brink (SDC Putten)

Opstelling Eemdijk:
Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers @, Wouter Bout, Klaas de Graaf, Floris Mulder, Sjohn van Gulik, David van de Groep (84. Mauro Franken), Maikel de Harder, Deen van Embricqs (73. Evert Brouwers), Jan de Graaf (82. Jasper Bolland), Argjend Selimi

Opstelling SDC Putten:
Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Sander Duits @, Jurian van den Brink, Kees Pluim, Jerry Geurtsen (78. Iwan Bos), Rick van den Brink, Wouter de Bruin, Joost Heerschop, Martijn Duits (63. Jefta van den Broek), Abelmoumin Cherkaoui (54. Rick Degenaar)

Eemdijk behaalde zaterdag tegen SDC Putten een eenvoudige 4-0 overwinning. Met drie doelpunten was Deen van Embricqs de grote man aan de kant van Eemdijk. Evert Brouwers zorgde met de 4-0 voor het slotakkoord.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Huizen had trainer Patrick Loenen zijn elftal op twee posities gewijzigd. Klaas de Graaf maakte zijn officiƫle debuut ten faveure van de geschorste Jan Pieter Hartog. Verder nam Sjohn van Gulik de plaats in van Mauro Franken.

Eemdijk begon uitstekend aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Een verdediger van SDC Putten schoot de bal tegen Deen van Embricqs. Jan de Graaf was vervolgens slimmer dan Thomas Amende en gaf de bal voor op Deen van Embricqs, die van dichtbij de 1-0 kon aantekenen.

De rest van de eerste helft was eigenlijk vrij gezapig. Beide ploegen speelden in een laag tempo, waarbij Eemdijk eigenlijk geen moment in de problemen kwam. In de 19e minuut kreeg Maikel de Harder nog een mooie kans, maar Manuel Hoogewoning wist zijn inzet te keren.

Na rust wilde SDC Putten aanvallend wat meer laten zien, maar dat kwam er niet echt uit. Sterker nog, de eerste kans was voor Eemdijk. Het schot van Deen van Embricqs in de korte hoek was echter een prooi voor Manuel Hoogewoning.

Er was bijna een uur gespeeld toen Eemdijk op 2-0 voorsprong kwam. Een splijtende pass van Floris Mulder zorgde ervoor dat Deen van Embricqs alleen door kon op het doel van SDC Putten. De buitenspeler van Eemdijk bleef uiterst koel en schoof de bal beheerst in de verre hoek.

Een paar minuten later moest SDC Putten verder met 10 spelers. Een lange bal leek een prooi voor Gerben Ruizendaal. Jurian van den Brink haalde echter hard door op de keeper van Eemdijk, waardoor scheidsrechter Timmer niets anders kon doen dan de speler van SDC Putten zijn tweede gele kaart te geven.

De wedstrijd was na de rode kaart wel gespeeld. Eemdijk was heer en meester op het veld. In de 67e minuut werd Argjend Selimi weggestuurd aan de rechterkant van het veld. Selimi hield uitstekend het overzicht en gaf Deen van Embricqs de mogelijkheid om zijn 3e doelpunt van de middag aan te tekenen.

Eemdijk kreeg na de 3-0 nog behoorlijk wat mogelijkheden om de score op te voeren, maar uiteindelijk was Evert Brouwers de enige die nog een duit in het zakje deed. De invaller wist in de 82e minuut een bal in de korte hoek achter Manuel Hoogewoning te schieten.

In de slotfase kreeg SDC Putten nog een tweetal kansjes op de eretreffer, maar Gerben Ruizendaal had deze wedstrijd geen zin om de bal uit het net te halen.

Na de twee gewonnen thuiswedstrijden mag Eemdijk volgende week weer op "verplaatsing". Volgende week speelt Eemdijk een uitwedstrijd tegen Excelsior'31

Volgende competitiewedstrijd
Sparta Nijkerk 1